Καθημερινά 30,000 παιδιά πεθαίνουν από τη φτώχεια, την πείνα και τις ασθένειες.  Περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι στην ανατολική Αφρική κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα.   80 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο δεν πηγαίνουν σχολείο.  Πολλοί άνθρωποι ΄ζουν΄ σε άθλιο και μολυσμένο περιβάλλον, με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.

 

Από το Μάρτιο του 1982  που ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας εξήγγειλε τη δράση του, είχε και εξακολουθεί να έχει σαν όραμα και κύριο μέλημα του, την παροχή αξιοπρεπούς ζωής σε χιλιάδες πάσχοντες  συνανθρώπους μας, έτσι που να μπορούν να απολαμβάνουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, μόρφωσης, διαβίωσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 

Είναι σε εφαρμογή το σχέδιο Υιοθεσιών για διατροφή, μόρφωση, ένδυση και υπόδηση ορφανών και δυσπραγούντων παιδιών στις χώρες Κένυα, Αιθιοπία, Καμερούν, Γκάνα, Ζιμπάμπουε, Πρετόρια, Γεωργία, Σταυρούπολη και Μαδαγασκάρη, και συνεχίζονται τα προγράμματα οικονομικής βοήθειας στα ορφανοτροφεία Ethiopian Orthodox Tewahido Church Child and Family Affairs Organization στην Αιθιοπία, το ορφανοτροφείο στη Σταυρούπολη  και στα Ιδρύματα στην πόλη Ζεσταφώνη στη Μαρκβέτι Γεωργίας :  Οικοτροφείο Αγίας Βαρβάρας, Βρεφονηπιακό Σταθμό Αγίας Αικατερίνης, Βρεφονηπιακό Σταθμό Αγίας Βαρβάρας, Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Ειδικό Σχολείο Αγίου Νικολάου.

 

Συνεχίζoνται τα προγράμματα παροχής ιατροφαρμακευτικής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αφρικανική Ηπειρο, βάπτισης παιδιών και οικονομική αρωγή σε χώρες που πλήγηκαν ή πλήττονται από θεομηνίες και πολέμους.

 

Κτίστηκαν και κτίζονται Νοσοκομεία-Ορφανοτροφεία- Μικρές κλινικές-Σχολεία-Νηπιαγωγεία, Με ειδικές εισφορές-επιθυμία δωρητών  κτίστηκαν και κτίζονται Ορθόδοξοι Ναοί, στην Κένυα, την Τανζανία , το Καμερούν, την Ουγκάντα και τη Μαδαγασκάρη.

 

Αναφέρουμε ενδεικτικά, ότι μέχρι σήμερα στείλαμε χρηματική βοήθεια ύψους έξι εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων δολαρίων ($6,500,000) περίπου και τεράστιες ποσότητες σε είδη ένδυσης, υπόδησης, τροφίμων, και φαρμάκων, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. 

 

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»  YouTube

Ta-paidia-olou-tou-kosmou-715x1024