Αναρτήθηκε στις 23/09/2013, Κανένα σχόλιο

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, Μακαριώτατε, Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι, Κυρίες και κύριοι,

Με αισθήματα βαθύτατης εκτίμησης, χαράς και αγάπης, σας καλωσορίζω, εκ μέρους , του Παγκύπριου Συνδέσμου για Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας, στο καθιερωμένο φιλανθρωπικό δείπνο του ιδρύματος.

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,

Διερχόμαστε μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία καλούμαστε να δείξουμε την ψυχική μας δύναμη και την πνευματική καλλιέργειά μας, ως πρόσωπα αλλά και ως λαός.

Δυστυχώς, η παγκόσμια οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων, έχει πλήξει φοβερά και ταλανίζει και ταλαιπωρεί την Ελλάδα, με συνέπειες και στην δική μας οικονομία. Συνέπειες, που άρχισαν να εμφανίζονται εντονότερα κατά την φετινή χρονιά, με αποτέλεσμα μερίδα του Κυπριακού πληθυσμού, να αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

 

Μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας, συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια ζωής και δράσης.

 

Στρέφοντας τον νου και την καρδιά μας πίσω, θυμόμαστε εκείνες τις ευλογημένες μέρες της ίδρυσης του Συνδέσμου και όλα όσα ακολούθησαν μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερα, θυμόμαστε με συγκίνηση, τις επισκέψεις μας σε φτωχές χώρες της Αφρικής, την συνάντησή μας με την πείνα και τον πεινασμένο, τις ασθένειες και τον ασθενή συνάνθρωπό μας, εμπειρίες πρωτόγνωρες και συγκλονιστικές για όσους μετείχαμε στις αποστολές.

 

Παράλληλα, εκπληκτικό και θαυμαστό για όλα τα μέλη του Συνδέσμου, είναι η αγάπη με την οποία ο πονεμένος Κυπριακός λαός, αγκάλιασε , στήριξε και στηρίζει τον Σύνδεσμο μας.

 

Και σήμερα, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, ο απλός Κύπριος, υπερβάλλοντας εαυτόν και δείχνοντας το μεγαλείο της γεμάτης από αγάπη ψυχής του, δεν ξεχνά τον πάσχοντα συνάνθρωπό του και εξακολουθεί να του προσφέρει από τις οικονομίες και το υστέρημά του.

 

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,

 

Πρέπει να νοιώθουμε και να αισθανόμαστε όλοι περήφανοι, όχι μόνο για το τι πρόσφερε και προσφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καταπολέμησης της Μάστιγας της Πείνας, αλλά και για τον υπέροχο λαό μας, ο οποίος δείχνει τις πνευματικές αρετές του και το μεγαλείο της Ελληνικής φυλής.

 

Αναφέρουμε ενδεικτικά, πως με την τεράστια εθελοντική προσφορά των μελών μας, αλλά και τη γενναιόδωρη εισφορά του λαού, της Εκκλησίας μας και της Πολιτείας, κατάφερε μέχρι σήμερα ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας, να στείλει εκεί, όπου περίσσευε ο πόνος και η ανθρώπινη εξαθλίωση, μαζί με τα μηνύματα της αγάπης του, χρηματική βοήθεια ύψους έξι εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων δολαρίων ($6,500,000) περίπου. Τα ποσά χρησιμοποιήθηκαν για Υιοθεσίες και Υποτροφίες ορφανών και δυσπραγούντων παιδιών, για ανέγερση και εξοπλισμό Νοσοκομείων στην Αφρικανική Ηπειρο, για συντήρηση Ορφανοτροφείων στην Αιθιοπία, Σταυρούπολη και Μαρκβέτι (Ρωσία), για παροχή Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε χώρες της Αφρικής, για ανέγερση κλινικών, σχολείων και ορφανοτροφείων, για ανώρυξη πηγαδιών και για οικονομική αρωγή σε άλλες χώρες που πλήγηκαν από θεομηνίες και πολέμους.

 

Επιπρόσθετα στάληκαν τεράστιες ποσότητες σε είδη ένδυσης, υπόδησης, τροφίμων, και φαρμάκων, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

 

Και όλα αυτά, επαναλαμβάνω, με τη δική σας πάντα στήριξη και προσφορά, τη δική σας ηθική και υλική συμπαράσταση και συμπόρευση, που ενδυναμώνουν το Σύνδεσμό μας, για να βρίσκεται και πάλι στην πρωτοπορία.

 

Κλείνοντας το σύντομο αυτό χαιρετισμό, θεωρώ χρέος μου να απευθυνθώ ιδιαίτερα προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ Δημήτρη Χριστόφια για να του απευθύνω ολόθερμες ευχαριστίες και να του εκφράσω βαθειά ευγνωμοσύνη που πρόθυμα αποδέκτηκε να θέσει και πάλι υπό την υψηλή προστασία του το αποψινό Δείπνο και να το λαμπρύνει με την παρουσία του. Ταυτόχρονα, του εκφράζω τη βαθειά ευγνωμοσύνη μας για όλα όσα έπραξε για το Σύνδεσμό μας και για τη συνεχή υποστήριξή του στο έργο που επιτελείται.

 

Κύριε Πρόεδρε, η αγάπη και η εκτίμηση όλων μας για σας είναι απεριόριστη.
Η έμπρακτη απόδειξη της αγάπης σας, ενισχύει τις προσπάθειές μας.

 

Ολόθερμες ευχαριστίες εκφράζουμε και στο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κκ Χρυσόστομο για το συνεχές και έμπρακτο ενδιαφέρον Του για το έργο του Συνδέσμου μας.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε προς τους Χορηγούς του Δείπνου, που είναι η ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΡΑΣΥΚΑΣ και τον Πρόεδρό της κον Γεώργιο Μαρίνου και την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΙΟΥ, καθώς και στους Υποστηρικτές της εκδήλωσής μας’ την Εταιρεία Π.Μ. ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΣ και τα οικογενειακά εστιατόρια McDONALDS. Διαβιβάζουμε σε όλους τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας για την ευγενική τους χειρονομία, που είναι άξια κάθε επαίνου και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

 

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε και προς το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου, και το Ραδιοφωνικό σταθμό του Τάγματος Οδοιπόρων Αγάπης, ως επίσης και την εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος που είναι οι χορηγοί επικοινωνίας, καθώς επίσης και στην παρουσιάστρια της αποψινής εκδήλωσης κ Αθηνά Βιολάρη.

 

Μεσοκάρδιες ευχαριστίες και θαυμασμό εκφράζουμε επίσης στο γλυκόλαλο αηδόνι της Κύπρου μας, την καταξιωμένη ΣΤΕΛΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ που πρόθυμα έχει αναλάβει αφιλοκερδώς το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδυάς.

 

Ευχαριστίες απευθύνω, τέλος, προς τους συνεργάτες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο και όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία της αποψινής εκδήλωσης καθώς και προς όλους εσάς, που με την παρουσία σας δίνετε έμπρακτη μαρτυρία της εκτίμησής σας στο έργο του Συνδέσμου μας και συμβάλλετε στην πραγμάτωση του οράματος και των στόχων μας.

 

Υπάρχει πολλή δουλειά για όσους νέους εθελοντές επιθυμούν να πυκνώσουν τις τάξεις του Παγκύπριου Συνδέσμου για Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας.

 

Εμείς, με τη δική σας βοήθεια, θα εντείνουμε τη δράση μας, ώστε να μπορούμε άφοβα να κοιτάζουμε κατάματα αυτά τα παιδιά.

 

Εύχομαι σε όλους μια ευχάριστη βραδιά.
Σας ευχαριστώ.
+ Ο ΚΙΤΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ,
Τρίτη 29 Μαϊου 2012

Leave a Reply

Leave a Response